Encsencs Község honlapja - UniWeb Plusz Kft.
 
 

TÁJÉKOZTATÁS

 

            a zajvédelmi rendelettel és ellenőrzéssel kapcsolatban

1. Encsencs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2015. július 14-i ülésén döntött arról, hogy hangosító berendezést milyen feltételekkel lehet használni a különböző családi, vendéglátóhelyi eseményeken. Ennek lényege a következő: 
           
  - A hangosító berendezés (hangszóró, hangfal) használatára 2015. augusztus 01-től engedélyt kell kérni a jegyzőtől a tervezett rendezvény előtt   legalább 15 nappal. A rendezvényre kizárólag a pénteki vagy a szombati napokon kerülhet sor, az engedély 22.00 óráig adható.  Ez alól kivétel a házasságkötés utáni lakodalom (másnap reggel 06.00 óráig), illetve a keresztelő, ballagás (24.00 óráig). Az engedély formanyomtatványon ingyenesen kérhető. 

  - Az engedély nélkül hangosító berendezést üzemeltető, vagy a nem az engedély szerinti módon eljáró személyt, a jegyző zajvédelmi bírsággal sújtja, illetve csendháborítás miatt feljelenti. Ezen kívül egy év időtartamra nem részesíthető önkormányzati támogatásban, segélyben az elmarasztalt személy. 


2. A községben átfogóan és egyszerre kerülnek ellenőrzésre minden ingatlanon az alábbiak:

  - a kutyatartás bejelentésre került-e a polgármesteri hivatalban (2015. február   28-ig volt a határidő, az elmaradt bejelentés formanyomtatványon még pótolható Danka Cintiánál);
  - a kutyák veszettség elleni védőoltása a 2015. évben megtörtént-e (2015.június 30. volt a határidő), illetve a 3 hónaposnál idősebb kutyák chippel ellátottak-e;
  - a kutyák tartása megfelelő-e vagy kóborolni hagyják őket;
 - a lakóház és ahhoz tartozó ingatlan valamint a lakóház előtti közterület rendezett-e.

A fenti kötelezettségek elmulasztása szabálysértési feljelentést von maga után.

Kérem, hogy minden felelősen gondolkodó helyi lakos, illetve a községbe érkező vendég vegye figyelembe a fentieket mindennapi élete során.

 


           2015. augusztus 24.                                                 Nagy László
                                                                                             jegyző

UniWeb Design